Colegiul Tehnic Agricol din Soroca Colegiul Tehnic Agricol din Soroca +373 230 22 327 Telefon
Colegiul Tehnic Agricol din Soroca Colegiul Tehnic Agricol din Soroca Colegiul Tehnic Agricol din Soroca

Activități sportive

Activități sportive 2023-2024

La 26- 27 aprilie, a avut loc Campionatul Internațional VOIEVOD-2024, care a adunat unii dintre cei mai buni sportivi din lumea sporturilor de luptă. Peste 600 de participanți din Moldova, România, Ucraina, Bulgaria și Danemarca și-au demonstrat măiestria, concurând pentru titlul de campion. Soroca a fost reprezentată de școala Sportivă Raională și IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca. Sportivii din colegiu, ghidați de antrenorii Nesterenco C. și Spinei V., au obținut următoarele rezultate:
Covalenco D – locul I;
Borș D. – locul I;
Coțaga I. – locul II;
Borș Iu – locul II;
Levițchi R.- locul II;
Guțu C. – locul II;
Ghilețchi L. – locul II.
Mulțumim organizatorilor Campionatului, pentru contribuția lor în organizarea unui asemenea eveniment, dar și la dezvoltarea sportului.
Felicitări tuturor participanților!

29.04.2024.Un nou succes la Campionatul raional de minifotbal
Echipa de fotbal a IP CTAS, antrenați de profesorul Victor Spinei, a participat la Campionatul Raional „Cupa Președintelui Raionului Soroca” la minifotbal 6×6, ediția 2024. Jocurile s-au desfășurat între 15 echipe din raion. Elevii colegiului s-a plasat pe Locul III. Felicitări sportivilor și antrenorului.

Activități sportive 2022-2023

27.04.2023. Noi performanțe la sport
La Soroca s-a desfășurat Campionatul municipiului la atletism, ediția 2023. Printre instituțiile de învățământ din oraș, care au participat la competiții, s-a numărat și IP Colegiul Tehnic Agricol. Și de această dată elevii colegiului au înregistrat succese: la proba de alegare pe distanță de 100 m – Costachi Dan Ion, gr. TA 3/1 a ocupat Locul I; Mardici Tudor, gr. EA 2/1- Locul II; Costachi Radu, gr. TA 3/1- Locul III, iar la proba de 1000 m- Costachi Dan Ion, gr. TA 3/1s-a plasat pe Locul I și Cobîleanschi Vadim, gr. EA 3/1- Locul III. Cu ei ne mândrim și le urăm noi performanțe.

La 24 decembrie, în incinta Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, a avut loc Campionatul țării la Lupta Națională VOIEVOD. Soroca a fost reprezentată de câțiva sportivi antrenați de către V. Spinei și C. Nesterenco. Medalia de argint a obținut-o Nastas Maxim ( LT Ion Creangă), -60 kg, a..n. 2008, antrenor V. Spinei. Medalie de bronz a obținut Stratulat Mihai ( IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca), -65 kg, a.n.2004, antrenor C. Nesterenco. Doi absolvenți ai IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, care au fost multipli campioni ai țării și medaliați la diferite turnee internaționale, având o pregătire destul de bună, au acceptat luptele SUPER FIGHT. Vieru Andrei (antrenor C. Nesterenco) a obținut medalia de argint, -75 kg, cedând doar câteva puncte adversarului. Carp Rodion, -89 kg (antrenor V. Spinei) a demonstrat o foarte frumoasă tehnică și arbitrilor le-a fost dificil să ia o decizie. Totuși, chiar dacă s-a decis că adversarul a învins, oricum organizatorii Campionatului i-au înmânat o Cupă, fapt ce demonstrează că lupta a fost frumoasă, iar în luările de cuvânt ale Organizatorilor, Radu Carp a fost de câteva ori menționat. În semn de recunoștință și înaltă apreciere pentru devotament și perseverență în promovarea Luptei Naționale VOIEVOD, dar și pentru aportul considerabil adus la dezvoltarea fizică, intelectuală și spirituală a tinerei generații, antrenorilor C. Nesterenco și V. Spinei le-a fost decernată Diploma de Onoare.
Felicitări!!!

De pe data de 8 până pe 12 noiembrie, în mun. Soroca, a avut loc campionatul la baschet între instituțiile educaționale din municipiu. De către Primăria Soroca a fost organizat un campionat foarte benefic și interesant, în care, tradițional, se confruntă echipele liceelor și colegiilor din municipiu. Echipa de baschet din IP CTAS, antrenată de C. Nesterenco, a câștigat toate meciurile, obținând titlul de campioană și medaliile de aur. De locul doi, s-a învrednicit echipa LT ,, Alexandru Pușkin,,, iar echipei Colegiului de Arte ,,Nicolae Botgros,,, datorită victoriei categorice a IP CTAS în ultima întâlnire, i-au revenit medaliile de bronz.
Meciurile au fost foarte interesante, iar unele colegii și licee, care au fost premiante anul trecut și erau favorite, au rămas în afara piedestalului în acest an.
Felicitări echipei și antrenorului!

La data de 29 octombrie curent, IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca a fost gazda unui turneu internațional la minifotbal și tenis de masă cu genericul Solidaritate pentru Pace. Tradițional, la turneu, participau echipele de elevi și profesori ale colegiilor cu profil agricol din țară, dar, anul acesta, au participat finalistele ultimilor ani la minifotbal: Colegiul gazdă, Colegiul Agroindustrial din Ungheni și Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul. Au fost invitate și echipele Colegiului de Economie și Montaj din Moghilev, Ucraina și a Universității Dunărea de Jos din Galați, România. E regretabil faptul, că poliția de frontieră din Moldova, din cauza situației existente, nu a permis tuturor celor din Ucraina să intre pe teritoriul Moldovei, și echipa s-a prezentat incompletă.
În debutul turneului, au fost intonate imnurile celor trei state participante: al Republicii Moldovei, al României și al Ucrainei. La deschiderea oficilă, a participat și vicepreședintele raionului Soroca, Svetlana Păunescu, care a adresat un mesaj de felicitare tuturor participanților și a vorbit despre importanța parteneriatelor educaționale.
Locul I la tenis de masă între elevi și medalii de aur au obținut elevii de la CEHTA; locul II și argint – elevii de la IP CTAS; locul trei și bronz au obținut elevii de la CAI Ungheni. La profesori locul I l-au obținut profesorii din IP CTAS, locul II – profesorii din Ucraina și locul III – profesorii din CEHTA.
La minifotbal, aur au obținut elevii din CEHTA, argint – IP CTAS și bronz -elevii de la CAI Ungheni. La minifotbal, între profesori, Cupa și locul I l-au obținut cei din Ungheni, locul II – CEHTA și locul III – IP CTAS.
La final, echipelor le-au fost decernate, cu sprijinul Consiliului Raional Soroca, diplome, medalii și cupe.
Conducerea IP CTAS a înmânat o Cupă și Diploma Masteranzilor echipei de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, pentru cooperare în domeniul educațional. O altă Cupă și diplomă au fost decernate reprezentanților Colegiului din Ucraina, de asemenea, pentru o cooperare fructuoasă în domeniul educațional.

Activități sportive 2019-2020 

Activități sportive 2018-2019

Activități sportive 2017-2018

Activități sportive 2016-2017

O nouă experiență pentru echipa de fotbal a IP CTAS…
Echipa de fotbal a colegiului a participat la jocurile din etapa preliminară la fotbal „Cupa Preşedintelui Raionului Soroca „. În urma tragerii la sorț echipei de fotbalişti de la IP CTAS i-a revenit să joace cu echipa de la Badiceni, care are în componența sa mulți jucători experimentați, care au jucat și joacă în diferite echipe. Deşi victoria i-a ocolit pe fotbaliştii colegiului, băieții au demonstrat o bună tactică a jocului, au luptat onest şi au preluat o experiență.