Colegiul Tehnic Agricol din Soroca Colegiul Tehnic Agricol din Soroca +373 230 22 327 Telefon
Colegiul Tehnic Agricol din Soroca Colegiul Tehnic Agricol din Soroca Colegiul Tehnic Agricol din Soroca

Parteneriatul social

A fost actualizat Acordul de colaborare cu CSPT „Pro-Viața”…
Directorul IP CTAS, Nesterenco Constantin și șefa CSPT, Dobrovolschi Adelina, au semnat Acordul de colaborare între instituții. Acordul a fost actualizat din motivul schimbării conducerii centrului. Astfel, Acordul de colaborare prevede cooperarea între părți, în vederea realizării activităților comune de promovare a modului sănătos de viață în rândul adolescenților și a tinerilor. Amintim că, IP CTAS are o frumoasă colaborare cu CSPT „Pro-Viața”, iar mai mulți tineri sunt și voluntari în cadrul centrului.

Un nou Acord de colaborare…

IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca a semnat un nou Acord de colaborare, de această dată cu Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „PRO-VIAȚĂ” din mun. Soroca. Acordul prevede un parteneriat social în vederea realizării activităților comune de promovare a sănătății tinerilor, atât pentru prevenirea ameliorării stării sănătății cât și pentru crearea premiselor benefice de dezvoltare și integrare socială a acestora în comunitate. Menționăm că, elevii colegiului, ghidați de profesoara Liliana Gîscă, participă activ la evenimentele organizate de „PRO-VIAȚA”, mulți dintre tinerii noștri sunt și voluntari ai acestui centru.

Un rol important în activitatea educaţională în Colegiu este atribuit parteneriatului social. Colegiul se află în strânsă colaborare cu Incubatorul de Afaceri din or. Soroca şi cu Filiala Soroca a Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, elevii fiind implicaţi în activităţi de instruire antreprenorială (proiecte, seminare, concursuri).

Se colaborează cu Centrul de Informaţie şi Consultanţă în Agricultură a Organizaţiei Regionale a Fermierilor din Soroca. Centrul le oferă posibilitate elevilor de a participa la seminare, trening-uri, stagii peste hotare, vizite la expoziţii şi la agenţii economici în domeniu.

De mai mulţi ani Colegiul întreţine relaţii cu  Centrul pentru tineri „Dacia” din oraş. Elevii participă, ca voluntari, în cadrul activităţilor organizate de acest Centru: seminare instructive; ca membri activi, în Consiliul local al tinerilor din oraş, etc.

Educarea unui mod sănătos de viaţă la elevi se realizează prin parteneriatul cu „Centrul prietenos al tinerilor” din oraşul Soroca.

Colegiul colaborează cu Senior Experten Service din Germania, prin intermediul Camerei de Comerţ şi Industrie. Se colaborează cu Hifab Internaţional, Guvernul Suediei, în problema dezvoltării sistemului de instruire şi pregătire profesională a Republicii Moldova.Colegiul dispune de o bază de computere complexă formată din: o sală de calculatoare (pentru cabinetul de informatică); cabinete şi laboratoare de specialitate dotate cu calculatoare, care sunt folosite în cadrul procesului educaţional, pentru asistarea lecţiilor teoretice, simularea lucrărilor practice şi de laborator, cu utilizarea SOFT-urilor respective.În condiţiile socio-economice actuale, pentru a-şi exercita noul rol de formare la elevi a unui sistem de competenţe funcţionale, necesare acestora în viaţă – procesul educaţional în Colegiu se bazează pe încredere şi parteneriat.