Colegiul Tehnic Agricol din Soroca Colegiul Tehnic Agricol din Soroca +373 230 22 327 Telefon

Turneu republican Cupa IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca la Lupta Națională – Voievod.

30.04.2023
Colegiul Tehnic Agricol din Soroca

Școala este cea care nu trebuie doar să învețe, dar trebuie să crească o personalitate armonioasă din punct de vedere intelectual, fizic, mental. Administrația IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, prin activitățile pe care le realizează, reușește să educe elevii atât fizic, cât și civic.
Turneul republican Cupa IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca la Lupta Națională – Voievod, care s-a desfășurat la 30 aprilie, pe stadionul instituției, este un omagiu adus persoanelor care au participat la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl.
Activitatea a fost realizată sub egida Ministerului Educației și Cercetării al RM, dar și cu susținerea Administrației Publice Locale raionale și municipale. Consiliul Raional a oferit medaliile învingătorilor, iar Școala raională de sport – covorul pentru lupte. În cadrul evenimentului, acesta a fost sfințit.
Invitați de onoare ai competiției au fost: Calistru Gr., președintele AO Uniunea Cernobîl din Moldova, filiala Soroca; Cimbriciuc Al- ru, președintele reprezentanței Soroca a UNVR; Focșa Ig., președintele OT Soroca a Veteranilor Războiului din Afganistan; Chiroșca Al-ru, maior, șef secția Mobilizare, Centrul Militar Teritorial Soroca; Jitniuc A., specialist principal a Serviciului Tineret și Sport a Consiliului Raional Soroca; Sclifos Ol., vicepreședintele Federației de Luptă Națională Voievod; Stoler S., secretarul Federației de Luptă Națională Voievod; Gîtlan Vs., directorul Școlii raionale de sport. În semn de respect, tuturor le -au fost înmânate Diplome de gratitudine.
În deschiderea turneului, toți cei invitați au vorbit despre importanța majoră care ar trebui acordată unor asemenea activități și despre scopul nobil al acestora.
La competiție au participat sportivii federației Voievod ai clubului Maximus, cu reprezentanți din toate filialele din republică, și elevii IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca.
Scorul final a fost de 10:10, dar Cupa a plecat la Chișinău, deoarece este vorba despre oaspeți.
Inițiatorul Turneului a fost directorul Colegiului, C Nesterenco, doctor în pedagogie, conferențiar universitar, dar și un pasionat antrenor de lupte K1.
Momentele artistice nu au lipsit, iar în cadrul lor, directorul a interpretat piesa Rana Cernobîl, versurile și melodia aparținându-i. Iar piesa instrumentală Arte marțiale, realizată în colaborare cu Val. Ciobanu, a servit fundal muzical pentru elevii Colegiului M.Eminescu din Soroca, care au dansat.
După lupte, sportivii, însoțiți de coodonatorul și reprezentanții Consiliului Elevilor a IP CTAS, s-au distins, vizitând monumentele istorice, inclusiv cetatea, din municipiu.